Duncan Laurence met indrukwekkend optreden door naar finale Songfestival

16 mei 2019 om 23:05
nl
Iedereen verwachtte al dat Duncan Laurence de finale zou halen, maar het moest donderdagavond nog wel even gebeuren. En... het lukte. Duncan kwam als tweede uit de 'envelop'. Zaterdag staat hij dus in de finale van het Eurovisie Songfestival. Er is ook al geloot en Duncan treedt op in het eerste deel van de finale.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Het kon ook eigenlijk niet anders. Duncan Laurence staat al dik twee maanden eerste bij de bookmakers. En we zagen donderdagavond maar weer eens waarom. Het optreden van de oud-student van de Rockacademie was feilloos.

Intiem
Hij was als zestiende aan de beurt. Net na het bombastische geluid van Noorwegen. Het optreden van Duncan was intiem, op het juiste moment pakte hij de camera en daarmee de miljoenen kijkers thuis. En hij liet ze niet meer los.

Wachten op privacy instellingen...

Naast Duncan zijn onder meer zijn grote concurrenten Azerbeidzjan, Rusland en Zweden door.

Gejuich
Gejuich in Tel Aviv, maar ook in Brabant werd een feestje gebouwd voor Duncan:

Wachten op privacy instellingen...

Na de halve finale gaven de tien landen die door zijn samen een persconferentie. Nederland kwam als tweede uit de envelop en dus mag Duncan ook als tweede vragen beantwoorden.

Ook hier kreeg Duncan de vraag over de druk die zijn favorietenrol met zich mee brengt. Hij gaf aan dat hij het wel fijn vindt dat mensen denken dat zijn lied zo goed is, dat hij wel kan winnen.
Eerst moet er natuurlijk nog wel in de finale gezongen worden. Inmiddels is bekend dat we Duncan Laurence met 'Arcade' zaterdag als liedje 12 gaan horen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.