Brabantia krijgt koninklijke beloning voor honderd jaar huishoudelijke producten

EINDHOVEN - Een pedaalemmer, een voorraadbus, een toiletrolhouder. Brabantia heeft natuurlijk meer producten op de markt gebracht, maar met deze artikelen zijn wel heel veel Nederlanders opgegroeid. Het van origine Brabantse familiebedrijf bestaat dan ook al honderd jaar. Laat dit nu de reden zijn waarom Brabantia deze vrijdagmiddag het predicaat koninklijk heeft gekregen.

De fabrikant begon in 1919 in Aalst-Waalre als Van Elderen & Co. Tijn van Elderen, de huidige directeur, maakt deel uit van de vierde generatie. Hij kreeg de koninklijke toekenning uit handen van commissaris van de koning, Wim van de Donk. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Evoluon in Eindhoven, waar driehonderd gasten op af waren gekomen.

'Predicaat is een bekroning'
Van Elderen: “Het is een voorrecht voor onze familie om het predicaat koninklijk te mogen voeren. Het is een bekroning op honderd jaar vakmanschap en ondernemerschap van mijn vader, opa, overgrootvader en ooms.” Brabantia’s topman roemde uiteraard ook alle mensen die vandaag de dag bij zijn bedrijf werken.

LEES OOK: Een afvalemmer van Brabantia hoeft niet bij het afval: voor 98% te hergebruiken

Speciale afvalbak
Brabantia wil zijn klanten eveneens laten meedelen in de feestvreugde. Vanwege het jubileum komt het met een gelimiteerd aantal van de Bo Touch Bin. Deze moderne afvalbak - met drie uitneembare binnenemmers – werd in 2017 geïntroduceerd en valt enorm in de smaak.Het predicaat ‘koninklijk’ wordt door de Koning toegekend als blijk van vertrouwen in een onderneming. De bewuste zaak moet een bijzonder jubileum vieren, aanzien hebben op zijn gebied in Nederland en ook daarbuiten. Verder moet de bedrijfsvoering ten aanzien van mensen, milieu en andere aspecten onberispelijk zijn.

 

Meer over dit onderwerp:
BRABANTIA AALST WIM VAN DE DONK TIJN VAN ELDEREN