Video

Een lichtgevende sprookjesjurk, limousine en Ferrari: Doret (8) krijgt extravagante communie

19 mei 2019 om 20:12
nl
Een witte Ferrari, een limousine en als kers op de taart een koets met twee 'eenhoorns' ervoor. Niets was te gek voor de sprookjesachtige communie van Doret van de Gevel uit Tilburg. Het 8-jarige meisje werd voor één dag omgetoverd tot een waar prinsesje. Ontwerpster van haar jurk, Mandy van de Mortel, was er de hele dag bij om Doret en de jurk er te allen tijde op en top uit te laten zien.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het was een opvallende stoet die zondagochtend in alle vroegte door Tilburg trok. Wie niet beter wist zou denken dat het om een huwelijk ging. Maar niets was minder waar. Doret was met haar familie onderweg naar de Geradus Majellakerk voor haar eerste communie.

Bekijk de video en lees daarna verder.


Carte blanche
Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de communieviering was de jurk. Ontwerpster Mandy van de Mortel kreeg carte blanche. En dat was terug te zien in de details: honderden glitters, bloemetjes, vele lagen tule, beweegbare engelenvleugels en zelfs lampjes. Niets ontbrak.

"Het was fantastisch om deze jurk te maken. Ik heb echt alles uit de kast gehaald", vertelt de Valkenswaardse ontwerpster glunderend. Drie weken lang werkte ze aan het bijzondere project. "In overleg met haar moeders heb ik er onzichtbare lichtjes in verwerkt. Bij de opening van het feest zet ik die aan en laat Doret voor het eerst de vleugels zien. Dat wordt een heel speciale verrassing voor alle genodigden."

Tussen de 1.000 en 10.000 euro
Al jaren is Mandy gespecialiseerd in extravagante communie, bruids- en gelegenheidskleding en accessoires. Met haar bedrijf Coyote Couture timmert ze flink aan de weg. Dat er veel tijd en energie gestopt wordt in haar jurken, is wel duidelijk. Over de prijs van de jurken heeft de couture designer, zoals ze zichzelf noemt, het liever niet. "Het hangt heel erg af van het soort jurk. Het komt neer op een bedrag tussen de 1000 en 10.000 euro. Hoe groter, hoe duurder."

Wachten op privacy instellingen...

Voor de familie is de communie een ontzettend belangrijk en emotioneel moment. Mandy is daarom heel dankbaar dat ze zo vaak onderdeel mag zijn van zo'n dag. "Je bouwt zo'n mooie band op met die kinderen en hun families. Dat maakt het voor mij ook emotioneel. Ik schiet regelmatig vol", lacht ze.

Onderdeel van de familie
Doret is supertrots op haar jurk. Het allermooiste onderdeel vindt ze de engelenvleugels. Het wordt een heel spannende dag voor Doret en haar moeders, Kim van de Gevel en Peet Hoevenaar. Het stel is Mandy eeuwig dankbaar. "Ze heeft gouden handen en een goud karakter. Het is een superlieve meid", aldus Peet. "We hebben Mandy gewoon heel graag bij ons", vult Kim aan.

Mandy heeft in de nacht van zaterdag op zondag zelfs bij de twee dames gelogeerd, omdat ze anders van een communie in Roosendaal terug naar Valkenswaard moest. Om Doret op tijd klaar te maken, moest de ontwerpster alweer om acht uur paraat staan.

"Het is eigenlijk niet te omschrijven wat dat met je doet", vertelt Mandy met tranen in haar ogen. "Het respect, de liefde die je krijgt.. Mij kun je niet gelukkiger maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.