Video

Duncan Laurence wordt sowieso gehuldigd in Hellevoetsluis, Tilburg denkt er nog even over na

19 mei 2019 om 12:55
nl
Dat songfestivalwinnaar Duncan Laurence wordt gehuldigd, is zeker. De vraag is alleen waar dat overal zal zijn. De gemeente Hellevoetsluis heeft al toegezegd Duncan te gaan huldigen en ook Amersfoort heeft belangstelling. De gemeente Tilburg laat weten nog niet zover te zijn maar er al wel over na te denken.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Wij zijn nog aan het nagloeien van de roes", laat een woordvoerster van de gemeente Tilburg zondag weten. "Maar maandag weten wij meer." De Tilburgse gemeenteraad heeft inmiddels een gezamenlijke brief naar het college gestuurd waarin wordt aangedrongen op een huldiging.

Wachten op privacy instellingen...

Zeker in Hellevoetsluis
De gemeente Hellevoetsluis gaat Laurence sowieso huldigen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk, aldus een woordvoerder van de gemeente Hellevoetsluis zondag.

"Natuurlijk gaan we iets doen, dit is hartstikke bijzonder", stelt de gemeente. De details van de huldiging worden de komende dagen besproken. "Over in welke vorm we hem eren en wanneer moeten we nog nadenken."

Ook Amersfoort denkt na
Duncan woont tegenwoordig in Amersfoort. De stad laat weten 'ontzettend trots op onze Duncan Laurence' te zijn. Ook Amersfoort denkt nog na over een huldiging.

"Wij denken natuurlijk na over een huldiging in Amersfoort, maar moeten dat wel goed overleggen met Duncan en zijn management", reageerde de gemeente zondagmiddag op sociale media. "Als daar iets over te melden is, laten we dat weten."

Wachten op privacy instellingen...

 

Studie in Tilburg
Duncan Laurence kwam ter wereld in Spijkenisse, maar groeide op in Hellevoetsluis. Zaterdagavond won de 25-jarige zanger het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Arcade, dat hij schreef tijdens zijn studie in Tilburg.

Zondagmiddag komt Duncan Laurence met de bokaal terug naar Nederland. Aan het einde van de middag landt hij op Schiphol.

Zo vierde Tilburg de zege van Duncan zaterdagnacht:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.