Heldenonthaal voor Songfestivalwinnaar Duncan Laurence op Schiphol

19 mei 2019 om 18:19
nl
Het feest stopt nog lang niet voor Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Zondagmiddag kwam hij aan op Schiphol waar hij een welverdiend heldenonthaal kreeg. Honderden fans stonden voor hem klaar.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Omroep Brabant was daar uiteraard bij. Kijk hier de beelden terug.

Wachten op privacy instellingen...


Het was een drukte van jewelste op Schiphol. Heel veel pers, tig camera's en honderden mensen stonden Duncan op te wachten.

Wachten op privacy instellingen...


Donut
Duncan had nog geen idee wat er op hem af zou komen in Nederland, zei hij tijdens de persconferentie op Schiphol. "Af en toe kreeg ik een appje van familie over de gekte. Dat er een donut en een hamburger naar me vernoemd waren. Ik laat het allemaal over me heen komen."

De puntentelling was volgens de zanger zo spannend dat hij er bijna misselijk van werd. "Het slot van de puntentelling, dat ik alleen nog met Zweden over was, ga ik nooit vergeten. Ze wisten de spanning goed op te voeren."

Felicitaties
Het feestje is zaterdagavond nog lang doorgegaan in Tel Aviv. Duncan lag pas rond vuur uur 's nachts in bed, maar hij voelde zich zondag weer hartstikke fit. De kersverse winnaar beseft nog niet helemaal dat hij songfestivalgeschiedenis heeft geschreven. "Dat is nog niet ingedaald."

Duncan heeft al veel felicitaties ontvangen. Het telefoontje van premier Mark Rutte vond hij erg bijzonder. Ook de tweet van het koningspaar maakte indruk op de zanger.

 

Wachten op privacy instellingen...

Winnaar
Duncan Laurence won zaterdagavond met zijn 'Arcade' het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv en verzekert Nederland daarmee nu al van een finaleplek in 2020. Meer dan 4,4 miljoen Nederlanders zagen hoe hij na 44 jaar weer de winst voor ons kleine landje in de wacht sleepte.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.