RKC Waalwijk boekt verdiende zege op Excelsior in play-offs

19 mei 2019 om 14:32
nl
RKC Waalwijk heeft uitstekende zaken gedaan in het eerste duel van de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Het thuisduel met Excelsior werd dik verdiend met 2-1 gewonnen.
Geschreven door

RKC kwam fel uit de startblokken en was gevaarlijk via Hansson, Gaari (zijnet) en vooral Spierings, die op aangeven van Seys rakelings over het Rotterdamse doel schoot. Vlak daarna lieten ook Tahiri, Bilate en opnieuw Hansson het na om de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Na een halfuur werd een inzet van Bilate zelfs van de lijn gehaald. Excelsior liet RKC vlak voor rust nog bijna betalen voor al die gemiste kansen, maar Omarsson zag zijn kopbal over het doel van Etienne Vaessen vliegen.

Bekijk de video in de tweet en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

Veerkracht
Kort na de hervatting kreeg de thuisploeg wel loon naar werken. Spits Mario Bilate, die even daardoor een enorme kans had verprutst, verscheen vrij voor het doel en rondde keurig af.

RKC bleef daarna aandringen, maar kreeg plots het deksel op de neus toen verdediger Melle Meulensteen de bal per ongeluk én panklaar neerlegde voor Excelsior-spits Fortes, die het cadeautje gretig uitpakte.

RKC liet het er echter niet bij zitten en kwam acht minuten voor tijd op 2-1 dankzij Juriën Gaari, die slim doorzette en zijn ploeg met een poeier naar een prima uitgangspositie schoot. Woensdag volgt de return in Rotterdam. Als de ploeg uit Waalwijk dan hetzelfde kan brengen, ligt de finale van de play-offs binnen handbereik.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.