20 mei 2019 om 15:09
Tennisster Kiki Bertens gaat als nummer 4 van de wereld naar Parijs. Als een van de favorieten voor de eindzege begint ze daar komende week aan Roland Garros.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

Afgelopen week nog bereikte de 27-jarige Bredase de halve finales in Rome, waar ze een jaar eerder al in de eerste ronde was gestrand. Dat leverde haar op de mondiale ranglijst alleen geen terreinwinst op. Bertens passeerde weliswaar Angelique Kerber, maar ze werd zelf ook ingehaald door Karolina Pliskova, die oprukte van de zevende naar de tweede plaats.

Bekijk de Instagram-post. De tekst gaat daaronder verder.

De 27-jarige Tsjechische schreef het toernooi in Rome op haar naam en heeft nu alleen Naomi Osaka nog boven zich staan op de wereldranglijst. De Japanse moest zich in Rome vanwege een handblessure afmelden voor haar partij tegen Bertens in de kwartfinales.

De pupil van coach Raemon Sluiter, onlangs winnares van het grote graveltoernooi in Madrid, verloor in de halve finales van Johanna Konta. Simona Halep staat ook nog voor Bertens op de mondiale ranking.

Bekijk hieronder de actuele wereldranglijst.

Bertens bereikte vorig jaar de derde ronde in Parijs. Ze verloor daarin van Kerber. In 2016 leverde de Bredase haar beste prestatie op een grandslamtoernooi. Ze haalde toen op Roland Garrosde halve finales.