Verstandelijk beperkt meisje (16) verkracht door groep mannen, OM eist celstraffen

20 mei 2019 om 15:18
(Foto: Pixabay)
(Foto: Pixabay)
Justitie heeft maandag celstraffen geëist tegen twee mannen (21 en 22) uit Den Bosch. Ze zouden betrokken zijn bij de verkrachting van een verstandelijk beperkt meisje.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Dit gebeurde in april 2016 in een huis in Den Bosch. Het slachtoffer was toen 16 jaar oud. Ze was verliefd op Shaquill R. en had vrijwillig seks met hem. Op dat moment waren drie vrienden van R. beneden in de woonkamer.

Geweld
Vervolgens kwamen de drie naar boven. Zij zouden het meisje met geweld hebben gedwongen om hen te pijpen en om te masturberen. Ze is daarbij geslagen en moest overgeven. Een van hen was Brandon F. die maandag ook voor de rechter stond.

Trauma
Het meisje heeft nog elke dag last van wat er gebeurd is. “Je hebt me mijn ziel afgenomen. Ik beleef het nog steeds opnieuw. Door jou kan ik niet werken en geen opleiding volgen.”

Het OM denkt dat R. het seksafspraakje misbruikt heeft, zodat zijn vrienden ook seks met het meisje konden hebben. Dat maakt hem medeplichtig aan verkrachting, vindt het OM. Het gaat om een ‘kwetsbaar meisje’ met autisme en een laag IQ.

Bovendien zou hij in februari 2017 opnieuw betrokken zijn bij een groepsverkrachting in Den Bosch. Het OM wil dat R. voor beide zaken samen 3,5 jaar de cel in gaat, waarvan achttien maanden voorwaardelijk. Tegen F. Is 2 jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Beide verdachten ontkennen dat er sprake is van gedwongen seks. De rechter doet in beide zaken over twee weken uitspraak.

Behalve R. en F. waren dus nog twee mannen bij deze groepsverkrachting betrokken. Een van hen staat later terecht. De ander is nog spoorloos.

Update
Shaquill R. is uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden. Ook moest hij het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 5500 euro betalen. Brandon F. is vrijgesproken, omdat er niet genoeg overtuigend bewijs was. Ook de andere medeverdachte is vrijgesproken.

Wachten op privacy instellingen...