Jaar cel voor dumpen drugsafval in het buitengebied van Lierop en Aarle-Rixtel

20 mei 2019 om 17:16
nl
Een 33-jarige man uit Helmond is maandag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het dumpen en vervoeren van drugsafval. De verdachte bracht ruim twee jaar geleden jerrycans met 11.000 liter afval van de productie van speed naar een loods in Helmond. Daar sloeg hij de jerrycans op.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Daarnaast dumpte hij vijftien gasflessen en vijf vaten met drugsafval in het buitengebied van Lierop en Aarle-Rixtel.

Van de straf die de rechter de verdachte oplegde, is een halfjaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Zo hoopt de rechter te voorkomen dat de man opnieuw de fout ingaat. De straf is gelijk aan de eis van justitie eerder.

Een 40-jarige man uit Helmond werd maandag vrijgesproken van betrokkenheid bij de zaak.

Campagne tegen dumpingen
Brabant zit in de maag met het grote aantal dumpingen. Het zorgt niet alleen voor milieuschade en mogelijke gezondheidsrisico’s, ook de kosten voor het opruimen van de troep zijn torenhoog. Reden voor de provincie om onlangs een campagne te starten in de strijd tegen de dumpingen van de troep.

Het opruimen van het drugsafval kost met een beetje pech al snel tienduizenden euro’s. Provincie, gemeenten en soms zelfs particulieren draaien op voor de kosten. Het gebeurt niet vaak dat iemand wordt gepakt voor een dumping.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.