Video

Game of Thrones-fan Willem kijkt allerlaatste aflevering ooit in de bios: 'Het wordt magisch!'

20 mei 2019 om 23:18
nl
Van bieropeners, limited edition whisky's tot een t-shirt en onderzetters. Willem Creyghton is helemaal weg van de serie Game of Thrones en heeft inmiddels een flinke verzameling merchandise in huis. Maandagavond ging hij met goede vriend Wil van Rijswijk naar de bioscoop om daar de allerlaatste aflevering op het witte doek te zien. "Ik vind het nu al magisch!"
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Samen met Willem bekeken miljoenen andere fans over de hele wereld de laatste aflevering van de verslavende serie. Na zeven jaar is het boek gesloten. En dat deed best een beetje pijn.

Benieuwd naar de eerste reactie twee fans? Bekijk dan de onderstaande video! En nee, deze video bevat GEEN SPOILERS!

"Ik ga het wel missen ja", vertelde Willem vooraf. Op de eettafel in zijn huis in Oisterwijk had hij al zijn fanartikelen uitgestald. "Deze fles whisky is een limited edition. Er zijn er maar acht van."

Het onverwachte
Willem was één van de velen die een bioscoopkaartje wist te bemachtigen voor de finale van Game of Thrones. Fans konden in Pathé-bioscopen door heel Nederland de aflevering bekijken. "Ik ben zo blij dat ik het op een groot scherm mag gaan zien. Het is nu al magisch!" Samen met vrienden maakte hij er een avondje uit van. "Ik heb stiekem Game of Thrones-bier meegenomen in m'n tas. We gaan met z'n allen proosten in de zaal."

Het mooiste aan de serie vond hij de onverwachte elementen. "Hoofdrolspelers die heel onverwacht doodgaan. In andere series gebeurt dat gewoon niet." Hij kan er uren over praten met zijn vrienden die net zo gek op de serie zijn als hij zelf. "Dat gaat dan van: 'Oh ja, die is dood!' en 'Wat slecht wat die persoon heeft gedaan!'"

'Het wordt somber en duister'
Zijn vriend Wil wist vooraf nog niet of hij een traantje moest laten bij de aftiteling van zijn lievelingsserie. "Het wordt somber, duister. De nacht is gekomen. Helaas. Het is zo", lacht hij. De Tilburger denkt wel te weten waar de serie het succes aan te danken heeft. "Het heeft alles. Het is eigenlijk een soap, fantasie, er zit humor in, actie. Voor ieder wat wils."

Het was een verdrietig moment voor de heren. Een moment van afscheid. Maar ondanks dat, bleven ze ook na de laatste aflevering positief. "We kunnen straks alle seizoenen weer helemaal opnieuw gaan kijken!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.