Illegale arbeidsmigranten en vuurwapen op vakantieparken Oostappen Groep

EINDHOVEN - Bij controles op vakantieparken van Oostappen Groep in Asten, Valkenswaard en Kaatsheuvel is dinsdag illegale huisvesting van arbeidsmigranten ontdekt. De FIOD, Belastingdienst, gemeenten, het OM en de politie controleerden op deze overtredingen en onder meer openstaande boetes en schulden. Ook bij het hoofdkantoor van Oostappen in Asten was een inval.

Bij de controles werden ook overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd. Er zijn onder meer administratie, auto's en een vuurwapen in beslag genomen. Verder werd in de buurt van de vakantieparken voor 35.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd.

De actie was onder meer op vakantiepark Prinsenmeer in Asten, vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel en camping De Brugse Heide in Valkenswaard. In totaal ging het om acht locaties. De FIOD constateerde op de parken meerdere overtredingen.

Tweehonderd mensen ingezet
De instanties hebben bij de actie geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken. Personeel van de FIOD, Belastingdienst, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en Inspectie SZW trokken hierbij samen op. In totaal werden tweehonderd mensen ingezet. Het ging niet om een steekproef, maar om gerichte controles.

Het recreatiepark in Asten haalde in het verleden vaker het nieuws, onder meer door een conflict met de gemeente. Op het vakantiepark wonen meer arbeidsmigranten dan de gemeente wil. Donderdag wil de rechter dat de twee partijen een oplossing hebben anders komt hij met een finaal besluit.