'Een miljoenenvangst': 200 kilo drugs gevonden in drugsopslag Nieuwendijk

22 mei 2019 om 15:33
nl
In een bedrijfspand aan de Rijksweg in Nieuwendijk is een grote hoeveelheid drugs gevonden. Volgens de politie gaat het om een miljoenenvangst. De loods ligt bomvol pillen en poeders. Een 21-jarige man is aangehouden.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het gaat om een distributiecentrum voor drugs, aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "Het is een héle grote vangst. Misschien wel de grootste dit jaar in deze regio. Ik heb nog nooit zoveel xtc-pillen bij elkaar zien liggen als hier."

200 kilo
De opslag op de eerste verdieping van het bedrijfspand werd gevonden na een anonieme tip. Er ligt voor ongeveer 200 kilo aan xtc, amfetamine en mdma.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...


Man opgepakt
In verband met deze zaak werd in Waalwijk een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt.

De eigenaar van de loods kwam ter plaatse om de deur te openen. Hij heeft, aldus de politie, niets met de opslag te maken.

Auto's reden af en aan
Volgens een omwonende stond de politie rond het middaguur op de stoep. "Ze vroegen of we de laatste dagen iets verdachts hadden gezien. Nou, er rijden hier continu wagens af en aan, zonder licht. Dat gaat de hele week door."

Ingegraven containers
Het is bovendien niet de eerste keer dat er op het bedrijventerrein aan de snelweg een drugsvondst wordt gedaan. In 2015 werden onder een ander pand twee ingegraven containers met wietplanten gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!