Sam Oomen mag voor eigen kansen gaan in Giro: 'Daar moet ik gebruik van maken'

22 mei 2019 om 19:39
nl
Sam Oomen kan de komende anderhalve week voor zijn eigen kansen gaan in de bergetappes van de Ronde van Italië. De Tilburgse renner van Team Sunweb beseft de luxe van die positie. ''De situatie waar ik nu in zit, is wel uniek: zo vaak zal ik de kans niet meer krijgen om vrijuit te koersen zonder de stress van een klassement. Ik moet daar gebruik van maken", zei de 23-jarige Oomen na de elfde rit.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Oomen zou de Giro d'Italia eigenlijk niet fietsen, maar hij werd na het wegvallen van Wilco Kelderman overgehaald als meesterknecht te fungeren voor. Nu de Limburgse kopman de ronde in de vijfde etappe met een pijnlijke knie heeft verlaten, kan Oomen doen wat hij wil.

'Geen flauw idee wat mijn benen gaan doen'
"Ik heb alleen geen flauw idee wat mijn benen doen, hoe ze gaan reageren en of ik mee kan zitten vooraan. Ik weet niet goed waar ik sta", aldus de renner, die momenteel negentiende staat in het algemeen klassement.

"Ik heb het rittenschema wel bekeken, maar geen specifieke rit uitgekozen waar ik wil aanvallen. Dat heeft geen zin, want het hangt helemaal af van hoe je je voelt. Ik hoop dat er een dag komt dat ik me zo goed voel dat ik wat kan uitspoken. En misschien rolt er dan ook een mooi klassement uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.