Fans kunnen eindelijk weer in Carnaval Festival: 'Attractie is nu veel mooier' - Omroep Brabant

Fans kunnen eindelijk weer in Carnaval Festival: 'Attractie is nu veel mooier'

23 mei 2019 om 12:09
nl
Ein-de-lijk, Carnaval Festival is weer open. Na drie maanden onderhoud reden de karretjes donderdag weer door de fantasiewereld van de iconische attractie. En daar kwamen de nodige liefhebbers op af.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Fan Esther Pieters was samen met haar moeder Lieke en oma Marlies een van de eersten die de vernieuwde attractie mocht bezoeken. "Ze vindt het geweldig om hierbij te zijn. Als we naar huis gaan, zegt ze altijd meteen: de volgende keer ga ik weer", vertelt Lieke.

'Veel mooier'
En ook nu valt de attractie weer goed in de smaak. "Hij is keileuk", meent Lieke. Maar zijn de veranderingen ook een beetje te zien? "Ja! Ik vind de attractie veel mooier geworden. Er was een grote cactus die ik nog nooit had gezien. En ook de gorilla was nieuw."

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Heel subtiel
Een andere bezoeker moest harder op zoek naar de nieuwe elementen: "Het is heel subtiel gedaan. De karakters hebben nog steeds spleetogen en grote tanden, maar ze hebben nu ook lippen en grotere ogen. Er zit ook meer variatie in." Ook bij haar is er blijdschap dat de attractie weer open is. "Ik ben heel blij. Het is de favoriete attractie van mijn dochter!"

LEES OOK: Ontwerper van Carnaval Festival is niet blij met nieuwe poppen: 'Ik vind ze niet mooi'

Ook Conny (51) is te spreken over de nieuwe aankleding: "Die is veel mooier dan 'ie was. De lichten zijn veel mooier omdat het led-verlichting is. De poppetjes zijn ook veel mooier geworden. Het is tien keer beter."

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Wim Wouters (90) gaat al vijfentwintig jaar naar de Efteling. Ook hij is blij met de verbeteringen: "Het was heel leuk en mooi. Je moet er wel een paar keer in geweest zijn om het allemaal in je op te nemen." Maar hij heeft ook nog een kritische noot: "Bij het binnenkomen vind ik het iets te donker."

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.