Geëmotioneerde Michael van Gerwen na Premier League-winst: ‘Waren zware maanden voor mijn familie'

23 mei 2019 om 23:28
nl
Michael van Gerwen was donderdagavond tot tranen geroerd na zijn vijfde Premier League-titel. De nummer één darter van de wereld gaf toe dat de afgelopen maanden zwaar waren voor hem en zijn familie. “Elke week weer reizen en er elke week weer staan is zwaar. Maar als je de titel wint, maakt dat alles goed.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Na afloop van zijn gewonnen finale, sprak Van Gerwen van zeventien zeer zware weken. "Dat was heel zwaar, ja. Dat heeft ook met persoonlijke omstandigheden te maken waar je niet altijd invloed op hebt", zei de darter uit Vlijmen enigszins geheimzinnig.

'Moest er echt voor vechten'
Wat er precies aan de hand was tijdens de afgelopen maanden, liet Van Gerwen niet doorschemeren. Maar deze titel is een enorme opsteker voor hem. "Iedereen weet dat ik niet de beste vorm te pakken heb. Ik moest er echt voor vechten. Het ware zware weken. Je moet er elke week weer staan en dat is heel heftig. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie. Maar als je de titel wint, maakt dat even alles goed."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Heel even ging de blik al naar volgend jaar. Als Van Gerwen dan opnieuw de Premier League weet te winnen, gaat hij dartslegende Phil Taylor voorbij. Van Gerwen kan dan voor het vijfde jaar op rij de dartscompetitie winnen, iets wat nog nooit iemand is gelukt. "Maar daar kijk ik echt niet naar", zei Van Gerwen. "Het zijn andere tijden, die je niet kunt vergelijken. Pelé en Messi ga je ook niet vergelijken, want er zijn nu betere voetballers dan toen."

Dutch Darts Masters
Van Gerwen mag even genieten van zijn titel, maar vrijdag vliegt hij al terug naar Nederland om zaterdag te gooien tijdens de Dutch Darts Masters. Is dat een moeilijke omschakeling?

"Nee, want dit is mijn werk. Als je de beste wil zijn, moet je er alles voor over hebben en dat heb ik. Het is ook nog eens voor eigen publiek. Ik wil mijn fans in Nederland ook niet in de steek laten. Dus dat is een extra motivatie om te gaan knallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.