Michael van Gerwen wint vierde Premier League op rij: 'Het bewaren van de rust maakt hem uniek'

24 mei 2019 om 09:59
Michael van Gerwen tijdens Kings of Darts. (Foto: ANP)
Michael van Gerwen tijdens Kings of Darts. (Foto: ANP)
Michael van Gerwen won donderdagavond in de O2 Arena in Londen voor de vijfde maal - en voor de vierde keer op rij - de Premier League. "Iedereen dacht ook dat hij zou winnen. Hij was dé favoriet en dan gaan mensen iets van je verwachten", vertelt dartsverslaggever Arjan van der Giessen. Van Gerwen maakte het waar. Hij versloeg de Engelsman Rob Cross met 11-5.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Van der Giessen kent Van Gerwen al sinds zijn zestiende en zag toen al dat hij 'een grote' kon worden. "Hij heeft er in het verleden écht heel hard voor gewerkt. Hij was vroeger al een zeer talentvolle speler." Toch heeft het nog een aantal jaar geduurd voordat hij de top bereikte. "Dat heeft vooral te maken met het vele reizen en het vinden van sponsors die in je willen investeren."

De beste
Er zijn maar weinig darters die zo goed zijn als Van Gerwen. "Als hij ergens echt voor gaat, laat hij zijn niveau zien. Geen enkele andere darter heeft dat", weet Van der Giessen. "Soms laat hij het weleens afweten, maar dat geeft hij dan ook toe na een wedstrijd. Dan zegt hij dat hij zijn dag niet had of gewoon geen zin." Gelukkig zijn die dagen er niet heel vaak.

Maar wat de Vlijmense darter echt bijzonder maakt, is volgens de journalist het kunnen bewaren van de rust. "Als andere darters een leg verliezen, blijven ze daarover nadenken. Van Gerwen heeft dat niet. Die blijft gewoon doorgaan en straft zo de fouten van zijn tegenstanders gelijk keihard af. Dat maakt hem zó uniek."

Wachten op privacy instellingen...