Bewaking bij gemeentehuis Gilze en Rijen na dreigbrief

24 mei 2019 om 09:32
nl
Het gemeentehuis van Gilze en Rijen wordt al enkele weken bewaakt tijdens openingstijden. Dat is het geval sinds de gemeente enkele weken geleden een brief ontving met daarin intimiderende en dreigende uitspraken. De brief was voor de gemeente aanleiding om extra beveiliging in te zetten.
Geschreven door

Zo is er tijdens de openingstijden van het gemeentehuis een beveiliger aanwezig in de publieksruimte van het gemeentehuis in Rijen.

Verdachte situatie
Donderdagavond was er een verdachte situatie bij een bushokje tegenover het gemeentehuis. Wapenhandelaar Jan B. uit Hulten zat in het bushokje. B. is sinds kort weer op vrije voeten. Hij zat vast vanwege onder meer het bedreigen van burgemeester Jan Boelhouwer.

Brian de Pree, advocaat van Jan B., bevestigt dat zijn cliënt in het bushokje heeft gezeten. “Maar zeker niet urenlang en intimiderend, Hij zat samen met zijn vrouw op de laatste bus zat te wachten. De bus kwam niet, waarop mijn cliënt de busmaatschappij heeft gebeld”, aldus de advocaat. Kort daarop kwamen de politie die B. vroeg om weg te gaan. “Hij heeft zijn straf uitgezeten en is weer vrij. Hij mag op de bus stappen waar hij wil. Bovendien woont hij nu in een andere gemeente en staat hij daar ook ingeschreven.”

Gesprek met agenten
Volgens een politiewoordvoerder werden agenten donderdagavond om tien over zeven opgeroepen voor de verdachte situatie in de omgeving van het gemeentehuis in Gilze en Rijen. In een bushokje tegenover het gemeentehuis zou zich inderdaad een man verdacht hebben opgehouden. Wie de man is, wil de politie niet zeggen. “Hij is een bekende van de politie”, zegt de woordvoerder. “Na een gesprek is de man weer weggegaan.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.