Negen telefoons gestolen op Ploegendienst Festival, zakkenrollers sloegen toe tijdens het dansen

26 mei 2019 om 09:17
Telefoons gestolen en een aantal gelukkig terug bij eigenaar. (Archieffoto)
Telefoons gestolen en een aantal gelukkig terug bij eigenaar. (Archieffoto)
Twee mannen hebben zaterdag tijdens Ploegendienst Festival in Breda zeker negen telefoons gestolen. Ze sloegen toe terwijl ze een dansje maakten met hun slachtoffers. De zakkenrollers zijn opgepakt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie was ’s avonds rond acht uur poolshoogte gaan nemen nadat de beveiliging van het dancefestival aan de Galderse Meren had gemeld dat er twee bezoekers waren tegengehouden. Het gaat om een man van 52 uit Almere en een 30-jarige Roemeen. Het is niet bekend of ze iets met elkaar te maken hebben.

Bestolen tijdens dansje
De zaak kwam aan het rollen toen een bezoeker van het festival had gemerkt dat zijn telefoon uit zijn tasje was gestolen. Een man had net gedaan of hij even met hem danste en had toen vermoedelijk zijn telefoon weggegrist. Het slachtoffer had de stiekeme truc echter snel door en kon de verdachte aanwijzen, waarna de beveiliging in actie kwam. Op datzelfde moment was een andere verdachte op het terrein in de kraag gevat voor een vergelijkbaar vergrijp.

Bij de verdachten zijn minstens negen mobiele telefoons gevonden waarvan er zeven meteen aan de rechtmatige eigenaar terug konden worden gegeven. De politie adviseert mensen die zaterdag mogelijk ook hun telefoon kwijt zijn geraakt, aangifte te doen. De recherche gaat ondertussen verder met haar onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...