Tien aanhoudingen bij Pegida-demonstratie in Eindhoven, politie sluit meer arrestaties niet uit

EINDHOVEN - De politie heeft zondagavond tien mensen aangehouden bij de uit de hand gelopen Pegida-demonstratie in Eindhoven. De arrestanten zijn tussen de 14 en 32 jaar oud. Drie van hen zijn minderjarig. Het gaat om zeven Eindhovenaren, twee Belgen en iemand uit Geldrop.

Het tiental is meegenomen naar het politiebureau. De drie minderjarige jongens mochten vrij snel weer naar huis. Tegen twee van hen was te weinig bewijs. Een derde jongen van veertien die de politie zou hebben beledigd, moet zich maandag weer melden voor verhoor.

Zeven anderen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ook zij worden maandag verhoord. De politie laat weten dat er nog camerabeelden worden bekeken van de gebeurtenissen. Op basis daarvan worden mogelijk nog meer mensen aangehouden.

LEES OOK: Pegida-voorman na confrontatie bij moskee: 'Wij gaan door al moeten we tien keer terugkomen'

Grimmiger
De demonstratie van Pegida begon zondag rond zeven uur. Voor het begin van die demonstratie had een groep jongeren zich verzameld in de omgeving van de demonstratie. De sfeer tijdens de demonstratie werd steeds grimmiger. Honderden jongeren zorgden voor ongeregeldheden en bekogelden politie en demonstranten. De politie veegde de straten in de omgeving van de moskee schoon, waarna het rustiger werd in de wijk.

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN DEMONSTRATIES PEGIDA AANHOUDINGEN