Video

'U bent een reus', Paul Spapens onderscheiden voor zijn inzet voor de Brabantse cultuur

28 mei 2019 om 11:00
nl
Prinses Beatrix heeft Paul Spapens uit Moergestel dinsdagmorgen een Zilveren Anjer uitgereikt in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Een jaarlijkse onderscheiding voor 'uitstekende verdiensten voor de Nederlandse cultuur'. "U bent een reus in wat u allemaal heeft bereikt", zei de directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Directeur Adriana Esmeijer sprak dinsdagmorgen een lofrede uit. Ze stond stil bij de vele culturele projecten waar Paul Spapens de schouders onder zette. Het Reuzenevenement in Oisterwijk, de Brabantse Open Kerkendag, het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol en cursussen in het maken van een rommelpot.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds maakte een portret van Paul Spapens. Bekijk de video hieronder.

Wachten op privacy instellingen...

Peerke Donders
"Uw scheppingsdrang wordt aangestuurd door een vurig verlangen de wereld mooier te maken", sprak Esmeijer. Ze vergeleek Spapens met Peerke Donders: "De vastberadenheid en grenzeloze barmhartigheid van de Tilburgse priester fascineren en inspireren u. En drijven bovendien uw eigen missie aan: iedereen zou iets moeten bijdragen aan de samenleving."

Wachten op privacy instellingen...

De directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds prees de wijze waarop Spapens zich inzet voor Brabantse cultuur: "Wat u ook doet, uw werk valt op, ráákt mensen. Gaat over onderwerpen dicht bij huis, die herkenning en herinnering oproepen. Die een glimlach uitlokken, van ontroering, blijdschap en trots. (...) Het brengt mensen in een versplinterde wereld nader tot elkaar. (...) U bent een reus in wat u allemaal heeft bereikt."

De Zilveren Anjer bestaat uit een oorkonde en een medaille.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.