Video

Twee Eindhovenaren opgepakt voor betrokkenheid bij Belgisch drugslab met drie doden

28 mei 2019 om 09:56
nl
De politie heeft dinsdagochtend twee mannen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het drugslab in het Vlaamse Hechtel-Eksel waar eind januari drie dode mannen werden gevonden. De verdachten (22 en 35) komen uit de omgeving van Eindhoven.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De politie in Eindhoven kreeg op 29 januari een anoniem telefoontje binnen waarin gemeld werd dat er iets was misgegaan in een drugslab in Hechtel-Eksel en dat er drie doden waren. De politie liet maandag in het tv-programma Bureau Brabant een deel van dat telefoongesprek horen.

Bij de loods In Hechtel-Eksel zagen agenten het eerste lichaam bij de deur liggen. De twee andere slachtoffers lagen tussen de chemische vaten. De mannen (22, 23 en 25 jaar) uit Eindhoven en Valkenswaard hadden koolmonoxide ingeademd tijdens de werkzaamheden. Dat werd hen fataal.

Vanwege de Brabantse connectie nam de Nederlandse politie het onderzoek naar de andere betrokkenen bij dit drugslab over. Tijdens dat onderzoek vond de politie aanwijzingen dat de twee mannen uit de omgeving Eindhoven betrokken waren bij dit drugslab. Zij werden dinsdag in de kraag gevat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.