Video

Wie herkent deze stem? Politie zoekt tipgever die drie doden in drugslab meldde

27 mei 2019 om 19:28
nl
Welke man tipte op 29 januari via het alarmnummer 112 de politie over ‘mogelijk drie doden in een drugslab’ in het Belgische Hechtel-Eksel? In het tv-opsporingsprogramma Bureau Brabant is een deel van het bewuste telefoontje te horen. De politie hoopt dat de tipgever meer weet over de mensen achter het drugslab waar drie 'loopjongens' uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In het telefoontje vertelde de tipgever dat er in het drugslab 'iets heel ergs' was gebeurd waarbij drie doden waren gevallen. De Belgische politie ging poolshoogte nemen en vond inderdaad drie dode mannen. Vermoedelijk hadden ze koolmonoxide ingeademd en was dat hen fataal geworden. De politie hoopt op tips van mensen die de stem van de tipgever denken te herkennen.

Prepaid telefoon
De politie meldt in Bureau Brabant dat de anonieme melder de telefoon heeft gekocht bij het Esso-tankstation aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. "Het gaat om een prepaid telefoon van het merk Alcatel", vertelt de politiewoordvoerder.

De slachtoffers (22, 23 en 25 jaar oud) kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard. Onder erbarmelijke en gevaarlijke omstandigheden moeten ze synthetische drugs maken. Volgens de politie gaat het om loopjongens en blijven de belangrijkste personen buiten schot. "Wij hebben signalen dat iemand de lichamen zelfs wilde laten verdwijnen", zegt de politiewoordvoerder in Bureau Brabant.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.