Dode na botsing met trein is 43-jarige man uit Breda

28 mei 2019 om 13:45
nl
De man die maandagmiddag om het leven kwam bij een botsing met een trein in Breda, is een 43-jarige inwoner van deze stad. De politie gaat nog steeds uit van een noodlottig ongeval, zo laat een woordvoerder weten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond halfdrie maandagmiddag op de overweg aan de Gageldonkseweg in Breda. De precieze toedracht wordt onderzocht. Door het ongeluk reden er tot zes uur 's avonds geen treinen tussen Breda en Rotterdam Centraal en tussen Breda en Lage Zwaluwe.

LEES OOK: Fietser overleden bij aanrijding met trein in Breda, politie gaat uit van ongeluk

'Vooralsnog toeval'
Een woordvoerder van ProRail laat weten dat ongelukken voor de spoorbeheerder altijd reden zijn om samen met de wegbeheerder nog eens goed te kijken naar de situatie ter plaatse. Dat gaat in Breda dus ook gebeuren, zo meldt hij. Het is echter te vroeg om te zeggen of er ook daadwerkelijk mogelijkheden zijn om de veiligheid daar verder te verbeteren. Vooralsnog lijk het volgens hem toeval dat er tweemaal in korte tijd op dat traject een ongeluk heeft plaatsgevonden.

"Ongelukken bevestigen steeds opnieuw dat de meest veilige overweg geen overweg is. Het sterkt ons in onze missie alle overwegen in Nederland op te heffen", aldus de zegsman. Ondertussen wordt gekeken naar en gewerkt aan (vernieuwende) maatregelen om overwegen veiliger te maken.

De gemeente Breda betreurt het ongeval. Een woordvoerster laat weten dat de gemeente het belangrijk vindt dat goed onderzoek wordt gedaan naar de toedracht van het ongeval om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Ze voegt eraan toe dat er geregeld gesprekken zijn met ProRail en dat is afgesproken dat er specifiek naar deze overgang wordt gekeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.