Bakker Ben brengt blauw-gele RKC-tompoucen naar het stadion: 'Ik heb nog steeds kippenvel'

29 mei 2019 om 09:07
nl
De gekte rondom RKC is losgebarsten. Heel Waalwijk zag hoe de club met een ongekende 4-5 overwinning promoveerde naar de eredivisie. Bakker Ben van Haren brengt woensdagmiddag RKC-tompoucen naar het stadion. "Het wordt een gekkenhuis."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Een dag na de knotsgekke overwinning kan Ben het nog niet geloven. "Dit is bizar! Ik heb nog steeds kippenvel." De bakker zat in het uitvak, bij de overwinning op Go Ahead in Deventer. "Ik heb nauwelijks kunnen slapen!"

Vijfhonderd stuks
In de zaak van Ben, bakkerij Pim, vliegen de blauw-gele tompoucen over de toonbank. "Het is niet te geloven. We kunnen ze niet eens neerzetten, of ze zijn alweer weg." Alleen woensdagochtend heeft hij al 150 stuks in bestelling. In totaal verwacht hij er voor de huldiging nog vijfhonderd te verkopen. "We staan ze hier met vier man te maken." Hij moet zelfs bij collega-bakkers langs om bladerdeeg over te kopen.

Deze middag gaat hij langs met een flinke doos bij het Mandemakers Stadion. "Dat kunnen ze daar wel gebruiken! Dat verdienen ze gewoon na al het harde werken." Langer dan een paar minuten kan hij ons niet te woord staan. "Ik hang op! De klanten staan hier in de rij!"

De huldiging van RKC Waalwijk is woensdagavond live te volgen op app, site en televisie van Omroep Brabant. Vanaf 20.55 uur zijn de festiviteiten via onze kanalen te volgen.

Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.