'Ik was eigenlijk te ziek om de baan op te gaan', zegt Kiki Bertens na opgeven Roland Garros

29 mei 2019 om 19:51
nl
Kiki Bertens moest woensdag in de tweede ronde van Roland Garros opgeven vanwege diarree. "Gisteren voelde ik me prima, maar vandaag werd ik wakker met buikloop", zei de tennisster tijdens een korte persconferentie. "Ik had beter de baan niet op kunnen gaan."
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Bertens merkte al tijdens het opwarmen dat ze zich niet goed voelde. "Ik heb een kwartier opgewarmd en ik weet niet hoeveel pillen genomen. Omdat ik pas laat speelde, hoopte ik dat ik me later op de dag beter zou voelen. Maar als ik begon te rennen dan ging het mis. Ik heb erg veel last van mijn buik, dus daarom wil ik het graag kort houden."

Wachten op privacy instellingen...

'Geen kracht'
De tennisster uit Breda gaf woensdag op tijdens haar partij tegen de Slowaakse Viktoria Koezmova. Bertens liet de partij onderbreken bij 40-15. Ze stond toen 3-1 in games achter. Ze liep naar haar bankje om behandeld te worden.

De tennisster zei tegen haar dokter dat ze 'geen kracht had en dat haar handen trilden'. Enkele minuten later liep ze naar de nummer 46 van de wereld om haar te feliciteren. Bertens nam in tranen afscheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.