'Ik was eigenlijk te ziek om de baan op te gaan', zegt Kiki Bertens na opgeven Roland Garros

PARIJS - Kiki Bertens moest woensdag in de tweede ronde van Roland Garros opgeven vanwege diarree. "Gisteren voelde ik me prima, maar vandaag werd ik wakker met buikloop", zei de tennisster tijdens een korte persconferentie. "Ik had beter de baan niet op kunnen gaan."

Bertens merkte al tijdens het opwarmen dat ze zich niet goed voelde. "Ik heb een kwartier opgewarmd en ik weet niet hoeveel pillen genomen. Omdat ik pas laat speelde, hoopte ik dat ik me later op de dag beter zou voelen. Maar als ik begon te rennen dan ging het mis. Ik heb erg veel last van mijn buik, dus daarom wil ik het graag kort houden."

'Geen kracht'
De tennisster uit Breda gaf woensdag op tijdens haar partij tegen de Slowaakse Viktoria Koezmova. Bertens liet de partij onderbreken bij 40-15. Ze stond toen 3-1 in games achter. Ze liep naar haar bankje om behandeld te worden.

LEES OOK: Kiki Bertens geeft op in tweede ronde van Roland Garros

De tennisster zei tegen haar dokter dat ze 'geen kracht had en dat haar handen trilden'. Enkele minuten later liep ze naar de nummer 46 van de wereld om haar te feliciteren. Bertens nam in tranen afscheid.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS ROLAND GARROS TENNIS