Oud-premier Dries van Agt getroffen door zware hersenbloeding

DEN HAAG - Oud-premier en voormalig commissaris van de Koningin Dries van Agt heeft twee weken geleden een zware hersenbloeding gekregen. Zijn dochter laat aan het Algemeen Dagblad weten dat Van Agt inmiddels herstelt.

"We zijn flink geschrokken, het was een paar dagen spannend", vertelt Eugenie van Agt aan de krant. De dochter van de 88-jarige oud-politicus laat weten: "Gelukkig is er inmiddels sprake van herstel. Mijn vader is bij kennis, zijn geestelijke vermogens zijn niet aangetast."

'Voorzichtig optimistisch'
De dochter van Van Agt geeft aan dat hij een flinke klap heeft gehad en uitvalsverschijnselen heeft in de linkerhelft van zijn lichaam. Volgens haar zijn de artsen voorzichtig optimistisch, maar duidelijk is dat hij veel rust moet houden en intensief zal moeten revalideren.

Van Agt sprak twee weken geleden bij de Al-Nakba-herdenking in het gebouw van de Palestijnse Missie, de Palestijnse vertegenwoordiging in Nederland. "In het begin van zijn speech ging het mis en is hij met een ambulance afgevoerd, waarna hij twee dagen op de intensive care heeft gelegen."

Van Agt is afkomstig uit Geldrop en is ereburger van Brabant. Tot 1957 was Van Agt advocaat in Eindhoven. Hij woont tegenwoordig in Nijmegen. Van 1983 tot 1987 was hij in Brabant commissaris van de Koningin. Daarvoor al was hij minister-president van Nederland, van 1977 tot 1982. Nog daarvoor was hij al politiek leider van het CDA , vicepremier en minister van Justitie.

Meer over dit onderwerp:
DRIES VAN AGT GELDROP