Guus Meeuwis ontvangt twee miljoenste Groots-bezoeker en dit jaar voor het eerst 'Groots Junior'

4 juni 2019 om 09:07
nl
Het worden weer bijzondere dagen voor zanger Guus Meeuwis, want over een week moet hij vlammen tijdens zijn Groots met een Zachte G-concerten. Voor het veertiende jaar, maar dit door het eerst voorafgegaan door 'Groots Junior' speciaal voor kinderen. Guus kwam dinsdagochtend op bezoek bij Omroep Brabant om daarover te praten.
Geschreven door

Guus staat dit jaar vijf keer op het podium in het Philips Stadion. Hoewel hij dan 57 Groots-concerten heeft gegeven, lijkt hij onvermoeibaar. "Het gaat nooit vervelen. Het blijft een feest om in het stadion te spelen", vertelt Guus. De zanger uit Tilburg heeft verder niets te klagen over de belangstelling die hij ieder jaar krijgt: "Ik ben trots dat het concert altijd wel uitverkocht is. Dit jaar ontvangen we zelfs de twee miljoenste bezoeker."

Concerten
Ieder jaar probeert Guus het publiek te verrassen met iets nieuws. "De grootste verrassing dit jaar is dat we het kinderconcert 'Groots Junior' gaan doen." Op woensdagmiddag 12 juni staat Guus in het Philips Stadion voor zijn kleinste fans, met gastoptredens van Nielson en Kraantje Pappie.

Op 14, 15, 16 en 18 juni zijn er shows voor zijn grote fans. Guus wil nog niet te veel hierover verklappen, maar dat Ronnie Flex en zijn band Deuxperience komen optreden, is al bekend. "Het is misschien een artiest die vooral jongeren aanspreekt, maar Ronnie Flex brengt zo veel vrolijkheid met zijn band. Muziek is de taal en het maakt niet uit voor welke generatie."

Guus vertelde ook over zijn net uitgebrachte single 'Kom we gaan'. "Het is een bijzonder liedje voor mij dat is ontstaan uit mijn liefde voor Portugal", vertelt Guus. "Ik ben nu 24 jaar bezig en ieder jaar wordt het spannender om een nieuw liedje voor het eerst te laten horen."

Win kaarten bij Omroep Brabant
Bij Omroep Brabant kun je deze week kaarten winnen voor een van zijn shows. Luister tot en met zondag naar Omroep Brabant Radio. Hoor je ergens in de uitzending Guus Meeuwis "Hallo met Guus" roepen, dan moet je meteen bellen naar: 0909-1230909. Kom je in de uitzending , dan win je vier tickets voor Groots met een Zachte G.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.