Treinen rijden weer na problemen met omgevallen bomen op het spoor

5 juni 2019 om 06:26
nl
Er reden woensdag op meerdere plekken in de provincie geen treinen vanwege stormschade en een aanrijding. Onder meer tussen Eindhoven en Weert en Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke was geen treinverkeer mogelijk.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Op het traject Eindhoven-Weert lag bij Heeze een boom op het spoor, na de storm van dinsdagavond. Het opruimen kostte veel tijd volgens ProRail. Rond twaalf uur reden er weer treinen, maar nog niet alles is opgelost. Er rijden een stuk minder treinen tot minstens vier uur.

Tussen Bergen op Zoom en Goes was ruim een uur geen treinverkeer mogelijk door een overwegstoring. De treinen gingen rond twee uur weer normaal rijden.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Tussen Eindhoven en Venlo reden geen treinen door een omgevallen boom. Toen de boom was weggehaald, leken de treinen weer te kunnen gaan rijden rond tien uur. Maar door een probleem met de bovenleiding werd het treinverkeer opnieuw stilgelegd op het traject. Tussen Eindhoven en Blerick was geen treinverkeer mogelijk. Dit duurde ook tot het middaguur.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Storing
Tussen Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom was ook geen treinverkeer mogelijk. Dit kwam door een sein-en overwegstoring. Ook dit was rond twaalf uur opgelost. Er reden tot die tijd stopbussen.

Tussen Breda en Roosendaal werd het treinverkeer gestremd na een aanrijding. Ook daar reden stopbussen. De treinen gingen kwart over tien weer rijden.

Blikseminslag
Het Nederlandse spoor heeft volgens ProRail zo'n 100.000 keer per jaar te maken met blikseminslag op of naast het spoor. Meestal zorgen bliksemafleiders dat de treinen gewoon kunnen blijven rijden. Dit gaat niet op als de systemen beschadigd raken. Dan kan het voorkomen dat een deel van het treinverkeer stilgelegd moet worden.

ProRail legt uit dat reparatie vaak veel tijd kost omdat monteurs alles moeten doormeten en onderdeel voor onderdeel moeten checken op schade. Heel soms zorgt een blikseminslag nog weken voor onverklaarbare storingen op het spoor.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.