Urn gevonden in Eindhoven: van wie is deze?

6 juni 2019 om 20:47
nl
De politie is op zoek naar de eigenaar van een urn die eind mei is gevonden in de buurt van Eindhoven Airport. De urn is naar crematorium Rijtackers in Eindhoven gebracht. Diegene die de urn kwijt is, kan met het crematorium contact opnemen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

In de gevonden urn zat geen steentje met code zodat nabestaanden niet kunnen worden opgespoord. Vermoedelijk is de urn door een metaalvisser uit het water gehaald.

Zo'n drie maanden terug zijn er vier urnen gestolen bij crematorium Rijtackers aan de Anthony Fokkerweg. Een van die gestolen urnen bevatte de as van de moeder van Esther Lagarde. De gevonden urn is niet van haar, laat ze aan Omroep Brabant weten.

'Nog altijd spoorloos'
"Die urn is helaas nog altijd spoorloos", vertelt Esther. "De vinder van de gevonden urn had al contact met mij opgenomen, maar helaas was dit niet de urn van mijn moeder." Het lijkt er ook niet op dat dit een van de andere gestolen urnen is.

Als niemand zich voor de gevonden urn meldt, volgt er een vaste procedure waarbij de as wordt uitgestrooid op een strooiveld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.