Vrouw achtervolgde de minnares van haar man en reed haar opzettelijk aan: 1,5 jaar celstraf - Omroep Brabant

Vrouw achtervolgde de minnares van haar man en reed haar opzettelijk aan: 1,5 jaar celstraf

7 juni 2019 om 15:52
De bestuurster raakte gewond (foto: Jozef Bijnen, SQ Vision Mediaprodukties).
De bestuurster raakte gewond (foto: Jozef Bijnen, SQ Vision Mediaprodukties).
Antoinette M. (36) uit Waalre heeft vrijdagmiddag anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, gekregen van de rechtbank in Den Bosch. Ze achtervolgde in januari met haar auto de minnares van haar man en reed haar auto in Dommelen opzettelijk aan. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Op klaarlichte dag scheurden de auto’s door het dorp, waarbij Antoinette M., de auto van de andere vrouw van de weg duwde, tegen een lantaarnpaal aan. Daarna trok ze de zwaargewonde vrouw aan de haren uit de auto. Haar twaalfjarige dochtertje zat bij het slachtoffer in de auto.

De officier van justitie zag het als een dubbele poging tot doodslag en eiste vier jaar cel. De rechtbank ging daar niet in mee. De vrouw had volgens de rechter niet de bedoeling zoiets te doen en zal het ook niet meer doen.

'Onaanvaardbare risico's voor dochter'
Wel stelt de rechtbank dat de vrouw ‘onaanvaardbare risico’s' heeft genomen wat de dochter betreft. Het meisje was immers op geen enkele manier betrokken bij de problemen tussen haar moeder en de achtervolgster.

Antoinette M. kreeg ook een proeftijd van twee jaar. In die tijd mag zij ook geen contact opnemen met de andere vrouw. Ook mag ze een jaar niet autorijden.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...