Video

Leerlingen bouwden zelf een sloep om van Altena (D) naar Altena (NB) te peddelen... en dat lukte

7 juni 2019 om 15:41
nl
Op Fort Altena in Werkendam zijn de roeiers onthaald, die de afgelopen week 300 kilometer hebben geroeid van het Duitse Altena naar Altena in Brabant. De roeiploeg werd opgewacht door honderden medeleerlingen van het Willem van Oranjecollege én een apetrotse burgemeester Marcel Fränzel. “Dit is de jongste gemeente van Brabant en dit zijn de helden die daarbij horen.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“Ze zijn zo trots, trots dat ze dit voor elkaar hebben gekregen”, zegt docent Henk van Noorloos die ruim een jaar geleden voorzichtig begon met het project Van Altena naar Altena. De opzet leek simpel: laat leerlingen van ‘Het Willem’ in Aalburg een sloep bouwen en vaar daarmee van het Duitse Altena naar de nieuwe gemeente Altena in Brabant.

Trots en kippenvel
Die eigengebouwde sloep ‘De Willem van Oranje’ ging vorige week te water in het Duitse Altena om na een week roeien te finishen bij het heropende Fort Altena in Werkendam. Leerling Ricardo Kuis kijkt zeer tevreden terug op de 300 kilometer roeien. “We hebben een leuke tijd gehad. We hebben er voor hard voor getraind en dan krijg je zo’n ontvangst. Geweldig, kippenvel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.