Video

Gezin met drie kinderen is op vakantie en ontsnapt aan vlammenzee

10 juni 2019 om 13:21
nl
“Vlammen van wel vijf meter hoog”, de schrik is nog af te lezen in de ogen van de 30-jarige Islam Buyuk. Hij is de directe buurman van het afgebrande huis aan de Van Ruysdaelstraat in Oudheusden. Het huis is maandagochtend bij de uitslaande flink verwoest. Zijn buren en hun drie kinderen zijn nog op vakantie.
Geschreven door

“Mijn man was echt in paniek. Hij schreeuwde: ‘Ze zijn nog binnen!’ Mijn opluchting was groot toen bleek dat ze op vakantie waren”, vult Beyza Buyuk, haar man aan.

 

Veilige plek
Het gezin Buyuk werd gewekt door hun overbuurman. “Het huis van de buren staat in de fik”, riep de overbuurman. “Toen zag ik ook een vlam uit de woonkamer komen. Ik ben naar boven gerend om mijn 1-jarige dochtertje uit bed te halen. Samen met mijn vrouw is ze naar mijn schoonfamilie gegaan die verderop in de straat wonen. Dat was een veilige plek”, vertelt Buyuk.

Wachten op privacy instellingen...


Toen de brandweer kwam sloegen de vlammen metershoog uit het dak. Buyuk: “Op dat moment dacht ik nog dat het gezin nog in het huis was. Gelukkig had de brandweer al snel het signaal dat er niemand meer in huis was. Je moet er niet aan denken dat je buren daar nog binnen zouden zijn geweest.”

Het gezin komt in de loop van maandag terug van vakantie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!