‘Een ontzettend laffe actie’, Boze burgemeester Van den Belt over strooien van punaises bij Roparun

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt is ontzettend boos over de actie van onbekenden die zondagochtend in Steenbergen punaises op de weg hadden gestrooid. Fietsende begeleiders aan de Roparun reden als gevolg daarvan lekke banden en liepen een forse vertraging op. “Een ontzettend laffe actie om zo’n goed doel te saboteren. Ik heb er geen woorden voor”, foeterde de burgemeester.


De deelnemers aan de jaarlijkse estafetteloop Roparun tussen Parijs en Rotterdam zamelen geld in voor het onderzoek naar kanker. Voor de lopers en de begeleiders op fiets was zondagochtend de rode loper uitgelegd bij de passage door Steenbergen en Dinteloord.

LEES OOK: ‘Ik kan alleen maar respect voor hen hebben’, Willemstad steekt deelnemers Roparun hart onder riem

Burgemeester Van den Belt haalt in een schriftelijke reactie stevig uit: “Ik kan er gewoon met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die dit verzinnen. Gelukkig overheerste de positieve sfeer vanmorgen en was er een warm welkom voor de deelnemers. Ik maak een heel diepe buiging voor alle sportievelingen die meedoen aan deze loop om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. In het bijzonder ben ik natuurlijk trots op de deelnemende teams uit onze eigen gemeente.”

 

Meer over dit onderwerp:
ROPARUN PUNAISES STEENBERGEN VANDALISME