Video

Koning opent meest geavanceerde insectenkwekerij van de wereld in Bergen op Zoom

11 juni 2019 om 08:57
nl
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend in Bergen op Zoom een nieuwe insectenkwekerij van het bedrijf Protix geopend. De kwekerij is uniek in de wereld.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Tijdens een rondleiding kreeg de koning alles te zien en te horen over hoe de productie werkt. Hij ontmoette verschillende experts. Willem-Alexander werd vergezeld door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.

Larven
Protix produceert insecten voor duurzaam vlees, vis en ei. Daarbij wordt plantaardig restafval uit de regio gebruikt als voer voor insecten. Uit de larven worden eiwitten gehaald. Vooral de zwarte soldatenvlieg is daarvoor goed bruikbaar.

De eiwitten worden vervolgens weer gebruikt als hoogwaardige voedingsbron in voer voor vissen, kippen en andere dieren. Daarmee is de voedselkringloop rond.

Het innovatieve bedrijf bestaat dit jaar tien jaar. In totaal werken er 110 mensen. Protix is actief in vijftien verschillende landen.

Vereerd
Oprichter en directeur Kees Aarts: “Wij zijn zeer vereerd dat we Koning Willem-Alexander mochten ontvangen tijdens de opening van onze state of the art kwekerij in Bergen op Zoom."

Kees Aarts van Protix was eerder te gast in het Omroep Brabant-programma Booming Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.