Man die zichzelf doodstak in woonzorgcentrum Helmond had geen vaste woon- of verblijfplaats

11 juni 2019 om 13:32
nl
De man die zichzelf maandagmiddag neerstak in woonzorgcentrum de Ameide in Helmond en daarna overleed, had geen vaste woon- of verblijfplaats. Dat heeft burgemeester Elly Blanksma dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een raadsvergadering.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Het slachtoffer heeft volgens de burgemeester een willekeurige plek uitgekozen voor zijn daad. De man had geen link met Helmond of de verzorgingsflat.

'Alles van dichtbij gezien'
De man liep maandagmiddag met een mes het verzorgingshuis in en dreigde zichzelf iets aan te doen. Toen gealarmeerde agenten probeerden hem te overmeesteren, stak hij zichzelf in de eetzaal neer. Tientallen bewoners waren getuige.

Wachten op privacy instellingen...

Voorafgaand aan de behandeling van de voorjaarsnota in de raad, stond de burgemeester stil bij de trieste gebeurtenis. ''Mensen hebben nu pas de kans om te verwerken wat ze hebben gezien. Ouderen zijn vaak niet mobiel, dus ze konden niet vluchten en hebben daardoor alles van dichtbij gezien. Dat je dit op je 81e nog mee moet maken'', sprak Blanksma tegenover de raad.

Zowel hulpverlener als slachtoffer
Dinsdagochtend bracht de burgemeester een bezoek aan het verzorgingshuis. ''De gebeurtenis is erg traumatisch voor de bewoners. Het heeft er echt in gehakt.''

LEES OOK: Man steekt zichzelf dood in woonzorgcentrum, tientallen ouderen toeschouwer: 'De paniek was groot'

Ook het personeel van woonzorgcentrum De Ameide kwam samen om de gebeurtenis te verwerken. ''Onze medewerkers waren niet alleen hulpverlener, maar zijn zelf ook slachtoffer'', zegt Dora van Vlerken van het zorgcentrum.

'Emotie komt later'
Volgens haar was het ook voor de medewerkers een emotioneel samenkomen. ''We zijn in eerste instantie gericht op het welzijn van onze bewoners. Pas later komt bij ons de emotie eruit. Dat heb ik ook bij mijzelf gemerkt.'' Waarom de man een einde aan zijn leven maakte in het verzorgingshuis in Helmond, blijft vooralsnog een raadsel.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.