Storm beschadigt podium van openluchtconcert Aïda in Concert en de première is al over een week

11 juni 2019 om 21:26
nl
Het grote podium van het openluchtconcert Aïda in Concert, de voorstellingenreeks die binnenkort te zien is op het Autotron in Rosmalen, is flink beschadigd door de storm die afgelopen weekend over Brabant trok. Het transparante achterdoek van bijna zeven meter hoog raakte door de harde wind los en scheurde daarna finaal doormidden.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Ook de lichten die al in de podiumconstructie hingen, zijn zeer waarschijnlijk beschadigd. De rest van het decor was nog niet opgebouwd.

Nieuwe achterwand besteld in buitenland
De achterwand is volgens Marco de Koning van Royal Promotions totaal vernield en kan niet meer worden gebruikt. "We hebben nu een compleet nieuw podiumdoek besteld, maar dat moet uit het buitenland komen", vertelt hij. "Bovendien is het geen kant en klare constructie, dus we moeten de boel eerst nog passend maken."

"Op 19 juni hebben we de eerste try-outvoorstelling, de dag erna is de première. En hoewel we uitgaan van een goede afloop, is het nog best spannend of we het allemaal halen."

Eerder opgebouwd door tennistoernooi
De crew van Aïda in Concert moest het podium eerder opbouwen vanwege het tennistoernooi Libéma Open, dat ook op het Autotron plaatsvindt. "De tennissers mochten tijdens hun wedstrijden geen hinder ondervinden van de bouwgeluiden", zegt De Konng.

Aïda in Concert, met hoofdrollen voor April Darby, Willemijn Verkaik en Freek Bartels, is tot 30 juni in Rosmalen te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.