Halsoverkop je huis uit om explosief in Zundert: 'Gelukkig staat mijn huis nog overeind'

13 juni 2019 om 08:55
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Medewerker van de EOD op weg naar het explosief Foto: Erald van der Aa
1/2
Het was even schrikken voor de bewoners van een aantal appartementen in het centrum van Zundert toen ze donderdagochtend werden geëvacueerd. Bij een pinautomaat van de ABN Amro aan de Molenstraat was een explosief gevonden en daarom moest een aantal omwonenden hun huizen verlaten. "Dat was best wel spannend."
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Het explosief werd door twee mannen tussen vier en vijf uur achtergelaten na een mislukte plofkraak. "Om halfzes ging de bel, maar daar heb ik niet op gereageerd. Ik dacht: dat zijn vandalen, dus laat maar lopen", vertelt Jeane de Bruijn. Maar toen voor haar eigen voordeur ineens een buurman met een agent stond, begreep ze dat er toch wel iets aan de hand was.

Een andere bewoonster dacht dat er inbrekers, maar het bleek toch even iets anders.

Wachten op privacy instellingen...

"Ze vroegen me om het appartement te verlaten, omdat er een explosief bij de bank lag. Ze vertelden dat die niet was afgegaan, maar dat er wel nog een gevaar voor ontploffing was", vertelt ze. Samen met andere bewoners werd ze in een restaurant in de buurt opgevangen.

'Wat doet dat explosief?'
De oude vrouw is niet bang, maar vond het wel spannend. "Het blijft een explosief. Wat gaat dat ding doen? Maar gelukkig weten de experts wat ze moeten doen."

Wachten op privacy instellingen...

Rond acht uur werd bekend dat het explosief was weggehaald door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. "Het is een geruststelling dat het weg is. En m'n huis staat nog overeind, dat vind ik wel belangrijk." Rond tien uur werd de omgeving rond de bank weer vrijgegeven en mocht iedereen terug naar huis.

Wachten op privacy instellingen...