Wie jarig is trakteert op het lekkerste Brabantse worstenbroodje en de ministers vonden ze heerlijk

14 juni 2019 om 13:08
nl
Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2019 van Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg vult niet alleen de magen van de Brabanders, maar nu ook van premier Mark Rutte én van de premier van Curaçao. Minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen was afgelopen woensdag jarig en koos voor het Lekkerste Brabantse Worstenbrood als traktatie voor haar collega’s.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Van Nieuwenhuizen trakteerde vrijdag de worstenbroodjes tijdens de wekelijkse ministerraad. Ze werd woensdag 56 jaar oud.

Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019
Lars van Dongen (26) kreeg in maart de wisseltrofee overhandigd door minister (en voormalig jurylid) Van Nieuwenhuizen voor het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2019. “Toen ik de prijs won, had Van Nieuwenhuizen beloofd dat ze de worstenbroodjes zou trakteren voor haar verjaardag. Ik had nooit verwacht dat ze dat ook echt zou doen”, zegt Lars.

“Het is superleuk dat mijn worstenbroodje door heel Nederland wordt geproefd. Zelfs de hoge piefen eten ze nu.” Niet alleen de premier van Nederland, maar ook de minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao heeft kennisgemaakt met het Brabantse worstenbroodje. Hij is in Nederland om te praten over de verbetering van de financiële situatie op Curaçao.

Lars heeft Van Nieuwenhuizen helaas niet kunnen feliciteren, maar hij kreeg wel te horen wat de ministers van zijn worstenbroodjes vonden. “De woordvoerder van Van Nieuwenhuizen heeft me een berichtje gestuurd. Alle ministers vonden de broodjes superlekker.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.