Jeffrey Herlings wint eerste manche in Letland, maar valt dan met een scheurtje met zijn enkel uit

KEGUMS - Slecht nieuws voor Jeffrey Herlings. De motocoureur uit Oploo heeft bij de Grote Prijs van Letland een scheurtje opgelopen in zijn rechterenkel. De regerend wereldkampioen wist zondag de eerste manche wel te winnen maar is niet meer van start gegaan in de tweede manche.

Bij nader onderzoek na de eerste manche kwam de ernst van de blessure aan het licht. In de opwarmronde kwam Herlings ten val.

Rechtervoet geraakt door andere motor
Zijn rechtervoet werd geraakt door de motor van de Litouwer Arminas Jasikonis. In januari brak Herlings die voet in Spanje tijdens een training.

Herlings was nog maar net terug op het hoogste niveau. Hij moest lang revalideren van de gecompliceerde voetbreuk en kon pas een week geleden zijn eerste race in het WK rijden.

'Zelfs met gebroken enkel gewonnen'
Op Instagram laat Jeffrey Herlings weten het erg te vinden dat hij voortijdig moest opgeven. "Na de opwarmronde besloot ik om alsnog de manche te rijden en die won ik zelfs met een gebroken enkel. Natuurlijk ben ik niet van start gegaan in de tweede manche. Ik vind het jammer voor mijn team en mijn sponsors."

jeffrey_herlings84

Very sorry to say I have broken my ankle, had a small crash in sighting lap and another rider rode over my bad foot and broke my ankle. I decided after sighting lap to still line up for the moto and even won the moto with a broken ankle. I just can not believe it anymore........ Ofcourse I will be out for 2nd moto. Feeling so sorry for my team and sponsors.
@ktmfactoryracing @redbull @oakleymotorsports @jumbo @giampishow @knmv_motorbond @dodgeram.nl @hennekenskay @milwaukeetool @debrug.eu @iamspecialized #Josmaas
📸
@rickheusschen

LEES OOK: Jeffrey Herlings racet weer na ernstige voetbreuk: 'Zijn jeugdigheid is weg'

Zoeken naar ritme
Bij zijn rentree in de Grote Prijs van Rusland was het zoeken naar zijn ritme en waren de vierde en zevende plaats in de manches het resultaat. Op het circuit in het Letse Kegums was het beeld als vanouds: Herlings passeerde als eerste de finishvlag.

De Zwitser Arnaud Tonus eindigde zondag op 1,5 seconde als tweede, de Italiaan Antonio Cairoli werd derde op 12 tellen. De Sloveense WK-leider Tim Gajser arriveerde als zesde, Glenn Coldenhoff uit Oss kwam als twaalfde over de finish. Later op de zondag vond de tweede manche plaats.

Meer over dit onderwerp:
JEFFREY HERLINGS MOTORCROSS BLESSURES