Video

Jolien en Nienke openen zeilschool voor kinderen: ‘We willen graag onze passie doorgeven’

16 juni 2019 om 19:00
nl
‘De kleinste en stoerste zeilschool van Nederland’. Zo beschrijven Nienke Feenstra (17) en Jolien Clijsen (18) hun nieuwe bedrijf in Tilburg. Tientallen kinderen zeilden zondag door de Piushaven tijdens de eerste open dag van de zeilschool. “We zijn heel jong, maar dat vinden mensen niet erg.”
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Met een flinke glimlach, turen de twee zeilvriendinnen over het water. “Kom op, Thijs! Goed bezig!”, schreeuwt Jolien. De kinderen genieten zichtbaar van de eerste lessen van de Topti’s’, de Tilburgse Optimisten Club. “Het is geweldig dat we nu echt kunnen beginnen!”

Missie
Soms reageren mensen verbaasd, als ze horen dat de instructrices nog zo jong zijn. “Toch steunen ze ons allemaal. Iedereen is heel enthousiast", merkt Jolien. De twee hebben een duidelijke missie met hun school. “We willen graag onze passie doorgeven aan Tilburgse kinderen. Het is superleuk om ze kennis te laten maken met deze sport.”

Eind april schreven de twee zich alvast in bij de Kamer van Koophandel. "We hadden nog nooit zoiets meegemaakt. Het voelde een beetje onwennig daar", lacht Nienke. Eenmaal buiten het gebouw, sloeg de blijdschap toe. "We hebben veel gekke foto's gemaakt! Het was heel gaaf! Ik ben heel trots!"

Bekijk de video en lees verder.

 Oceaan
Ondanks hun leeftijd, hebben de twee al redelijk wat ervaring. Jolien zeilde vorig jaar van Cuba naar Harlingen. Nienke zat al op haar zestiende wekenlang op de oceaan voor een zeiltocht van Tenerife naar Sint-Maarten. “Dat was de mooiste ervaring van mijn leven.”

Komende zondag houden de twee weer een open dag, in de hoop zo veel mogelijk cursisten te vinden. Na de zomer gaan de lessen van start.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.