Sinkhole in fietspad voor huisartsenpraktijk: 'Als er iets gebeurt, zijn ze meteen aan juiste adres'

18 juni 2019 om 12:31
nl
Het oogt bizar en het kan levensgevaarlijke situaties opleveren. In het fietspad aan de Bakelsedijk in Helmond is een sinkhole ontstaan. Het gat heeft een doorsnede van ongeveer een meter en is dertig tot veertig centimeter diep.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Het verdwijngat, zoals een sinkhole ook wel wordt genoemd, werd maandag door voorbijgangers ontdekt. ''Je zult hier ‘s avonds maar fietsen'', zegt Greet Dalstra die voorbij komt fietsen. "Ik schrok. Ik dacht wat krijgen we nou."

Fietspad afgezet
Bij huisartsenpraktijk Boszicht, dat aan de doorgaande weg ligt, zijn ze verbaasd. ''Bizar dat er hier ineens een sinkhole ontstaat, dit fietspad is net nieuw'', vertelt Margot Gast van de praktijk.

 

Wachten op privacy instellingen...

Het sinkhole zit in het fietspad voor de praktijk. ''Als er iets gebeurt, zijn ze hier meteen aan het juiste adres,'' grapt de huisarts. ''Maar voorkomen is beter dan genezen uiteraard. Dus ik hoop dat de gemeente het snel oplost.''

 

Paul Boumans stopt met fietsen en komt een kijkje nemen. "Een sinkhole? Gewoon een gat. Dit is regen. Er zal wel ergens een afvoer hieronder zitten. Die moet dan lek zijn. Dan wordt het zand mee genomen. "

 

Hoogstwaarschijnlijk is een lek in het riool de oorzaak. De gemeente heeft een deel van het fietspad inmiddels afgezet. Paul vindt dat dat wel beter kan. "Levensgevaarlijk wat ze nou doen hier. Dit is veel te weinig aan afzetting." De gemeente laat weten dat deze week het mogelijke lek wordt gedicht en het fietspad wordt gerepareerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!