Video

MH17-nabestaande Anton Kotte hoopt op namen in combinatie met bewijslast: 'Stukje gerechtigheid'

19 juni 2019 om 09:25
nl
“Ik had nooit gedacht dat het zover zou komen. Het raakt me geweldig. Vandaag krijgen we wellicht toch te horen hoe de vork in de steel zit.” Met deze woorden omschrijft nabestaande van rampvlucht MH17, Anton Kotte uit Eindhoven, zijn gevoel over de dag van vandaag. De dag waarop het internationale Joint Investigation Team (JIT) komt met de nieuwste bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

“Een mijlpaal”, noemt Anton Kotte het. Hij verloor bij de vliegramp zijn zoon, schoondochter en kleinzoon. Hij hoopt op namen in combinatie met bewijslast. Dan zal er wat hem betreft ‘een stukje gerechtigheid plaatsvinden’.

LEES OOK: '

En dat vooruitzicht geeft hem een gevoel van ‘onrust en voldoening’, zegt hij woensdagochtend in het programma WAKKER op Omroep Brabant Radio.

Luister hier naar het gesprek met MH17-nabestaande Anton Kotte en lees daarna verder.

Wel of niet vervolgen?
Het draait wat Kotte betreft dus allemaal om bewijslast. “Als we dat niet hebben, staan we met lege handen”, zegt hij. Behalve op namen in combinatie met bewijslast, hoopt hij ook dat het JIT iets gaat zeggen over een besluit van wel of niet vervolgen van de verantwoordelijken van de ramp. “Het uiteindelijke doel van de hele JIT-activiteit.”

Vlucht MH17 werd bijna vijf jaar geleden, op 17 juli 2014, boven het oosten van Oekraïne uit de lucht gehaald. 298 mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie vijftig Brabanders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.