Blikseminslag veroorzaakt uitslaande brand in schuur in Waspik

19 juni 2019 om 10:29
nl
Blikseminslag heeft woensdagochtend een uitslaande brand veroorzaakt in een schuur met een rieten kap aan de Benedenkerkstraat in Waspik. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de schuur door de brand grotendeels verwoest. Rond elf uur is het sein brand meester gegeven.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De bliksem is ingeslagen op de scheiding van het pannen dak van de woonboerderij en het rieten dak van de schuur. "De pannen van het dak van de woning zijn kapot. Na de blikseminslag vloog de rieten kap in brand", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand zou overslaan naar het woongedeelte. Ze zijn nu nog enkele uren bezig met nablussen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Door de vele rook die door de brand is ontstaan, adviseerde Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant omwonenden de ramen en deuren te sluiten en de ventilatiesystemen uit te schakelen.

Onweer
Verschillende delen van Brabant hebben woensdagochtend al te maken gehad met onweer en regen. Dinsdag waarschuwde Weer.nl al voor flinke buien: “Heel Brabant krijgt te maken met flink onweer, hagel en regen. We krijgen er eventueel ook forse windvlagen bij. Er is zelfs een kleine kans op wateroverlast”, zei Britta van Gendt van Weer.nl eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.