Kippenboer kreeg vier kogels in zijn lijf maar overleefde moordaanslag, daders krijgen celstraffen

19 juni 2019 om 12:08
nl
Drie mannen uit Breda, Etten-Leur en Oosterhout hebben celstraffen gekregen tot twintig jaar. Ze hebben een moordaanslag gepleegd op een kippenboer in het Vlaamse Rijkevorsel, niet ver over de grens bij Breda. Dit heeft de rechtbank in Turnhout woensdag bepaald.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De kippenboer werd op 6 april 2017 op zijn erf opgewacht door twee gemaskerde mannen, die hem meteen onder vuur namen. Het slachtoffer kreeg vier kogels in zijn lijf, maar hij overleefde de aanslag. Het motief achter de moordpoging is nooit duidelijk geworden.

DNA op bivakmuts
Op de bivakmuts die het slachtoffer van het hoofd van een van de schutters trok, werd DNA-materiaal gevonden. Het onderzoek leidde naar een veertiger uit Oosterhout en een dertiger uit Breda. De rechtbank acht bewezen dat zij hebben geschoten. Zij kregen twintig jaar. Een veertiger uit Etten-Leur werd veroordeeld voor zijn rol als chauffeur van de vluchtauto. Hij kreeg twaalf jaar cel.

De rechtbank in Turnhout vindt ook dat de drie betrokkenen bij de moordpoging het slachtoffer een schadevergoeding van 7500 euro moeten betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.