Video

Getuige hoorde blikseminslag Ossendrecht en zag reanimatie aspirant-militair: 'Echt heftig'

19 juni 2019 om 13:12
nl
"Dit verwacht je niet." Jolanda Lisapaly woont vlakbij de plek in Ossendrecht waar woensdagmorgen de bliksem insloeg en veertien aspirant-militairen gewond raakten. Een van hen raakte hierbij zwaargewond. "Eerst dacht ik nog dat het wel meeviel, dat bleek achteraf niet zo te zijn."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

In de vroege morgen was het nog zonnig maar toen sloeg het weer om. "Opeens werd het heel erg donker buiten en begon het te donderen en te bliksemen", vertelt de vrouw aan Omroep Brabant.

"Toen hoorde ik de bliksem achter de wei inslaan. Dat was een heel scherp, fel geluid. Dat je denkt: dit is niet goed. Maar ik dacht dat het in het bos was. Dat was dus niet zo."

Wachten op privacy instellingen...

'Verwacht je niet'
Jolanda zag ook hoe het slachtoffer werd gereanimeerd. "Van een afstand zag ik hoe de jongeman vanuit een busje op de grond werd gelegd en gereanimeerd."

Zelf is de vrouw redelijk geschrokken van het ongeluk. "Dat is echt heel heftig. Dat verwacht je niet. Een klein ongeluk met militairen kan altijd gebeuren, maar dat er dan echt gereanimeerd moet worden is echt heftig."

Wachten op privacy instellingen...

'Het ging zo snel'
Hoe dit kon gebeuren, weet Jolanda niet. "Ik ben er niet bij geweest. Maar ik vermoed dat ze zijn overvallen door het weer. Het ging allemaal zo snel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.