Video

Commandant van getroffen aspirant-militairen: ‘Het onweer heeft ons op die plek verrast’

19 juni 2019 om 17:39
nl
De aspirant-militairen die woensdagochtend werden getroffen door onweer, wilden de plek verlaten toen het noodweer toesloeg, maar waren daarvoor te laat. Dat vertelt kolonel Ben Kamstra van vliegbasis Woensdrecht. “Op de basis waren allerlei oefeningen en die waren allemaal bezig om de terreinen te verlaten. Ook op die plek, maar daar heeft het onweer ons meer verrast”, vertelt hij.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De kolonel legt uit dat ze op de hoogte waren van de slechte weersverwachting. “We hebben hier onze eigen meteorologische dienst en die heeft ons prima geadviseerd. Vandaar dat we zo snel mogelijk weg wilden en we ze bewust in een zo veilig mogelijke opstelling hebben gelegd, maar net op dat punt is de bliksem ingeslagen.” De mannen zijn zo plat mogelijk op de grond gaan liggen, vertelt hij, maar toch ging het mis.

“Op zich is er goed gehandeld, maar net op dat moment slaat de bliksem in", aldus Kamstra. Hij zegt niet zeker te weten of de zwaargewonde aspirant-militair tegen een boom leunde. "Ik heb nog geen verdere details en ik wil daar ook niet op vooruit lopen.”

De 18-jarige is niet in levensgevaar, maar heeft ernstige longschade en brandwonden opgelopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.