Maarten van der Weijden gaat vrijdagavond het water in voor Elfstedenzwemtocht 2.0 - Omroep Brabant

Maarten van der Weijden gaat vrijdagavond het water in voor Elfstedenzwemtocht 2.0

21 juni 2019 om 06:00
nl
Voor de tweede keer gaat Maarten van der Weijden uit Waspik proberen om de Elfstedentocht te zwemmen. Hij start vrijdagmiddag om halfzes in Leeuwarden. dat is ook de plek waar hij maandagavond weer hoopt te finishen. Van der Weijden zamelt met de uitputtingsslag geld in voor kankeronderzoek.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

In zijn kielzog neemt hij 111 zwemmers mee. Zij zwemmen niet de volle afstand van bijna tweehonderd kilometer, maar elf keer twee kilometer. Dat komt neer op een tocht van 22 kilometer, iets wat je als ongeoefende zwemmer ook niet moet proberen.

Deze 111 zwemmers volgen Maarten deze vier dagen. Daarnaast is er zaterdagmiddag in Stavoren nog een zwemevenement waar mensen 500 meter of twee kilometer in het kielzog van Maarten kunnen zwemmen. Allemaal gesponsord en voor het goede doel natuurlijk.

Vorig jaar lukte het Maarten van der Weijden net niet om de loodzware tocht te voltooien. Maar hij haalde wel miljoenen op.

Hoe het nu moet lukken
Dit jaar heeft de organisatie meer rustmomenten ingepland, wat er voor moet zorgen dat de olympisch kampioen de tweehonderd kilometer wel kan zwemmen langs de elf Friese Steden.

Er doen meerdere zwemmers uit Brabant mee aan de tocht. Omroep Brabant volgt een aantal van hen in een dagelijkse blog. Een van de meezwemmers is Anne, met achttien jaar een van de jongste deelnemers.

Omroep Brabant zal elke dag een liveblog bijhouden tijdens de tocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.