KIJK TERUG: de Bosch Parade, een drijvende kunststoet

DEN BOSCH - De Bosch Parade trok donderdagavond over de wateren in Den Bosch. Kunstige boten voeren voorbij tijdens een eerbetoon aan Jeroen Bosch. Omroep Brabant zond het live uit.

Donderdagavond voeren de vijftien boten voor het eerst ‘voor het echie’ in de Bosch Parade. Kijk hieronder de uitzending terug.

Jheronimus Bosch is voor veel kunstenaars nog altijd een grote bron van inspiratie. Zijn fantasie was grenzeloos. Hij vertelde met zijn schilderijen verhalen. Geen verhalen over enkel notabelen of religieuze figuren, wat het gebruik was in zijn tijd. Nee, de ‘gewone man’ kwam erin voor.

Bouwen
De deelnemers aan de Bosch Parade hebben allemaal een schilderij van Bosch als voorbeeld genomen en zijn er mee aan de slag gegaan. Iedere kunstenaar koos zijn of haar eigen element en bouwde van daaruit een vaartuig.

Muziek in de fabriek
Het zijn niet alleen maar wat prachtige creaties die voorbij varen. Er zit ook spel op en omheen. Op sommige boten wordt er ook volop muziek gemaakt, zoals op de Fabriek van Martijn van Dalen.

Wil je de Bosch Parade met eigen ogen zien? Ga vrijdag, zaterdag of zondag zelf kijken in Den Bosch.

Meer over dit onderwerp:
BOSCH PARADE DEN BOSCH JEROEN BOSCH