Liefhebbers van Opera op de Parade teleurgesteld omdat ze niet uren in de hitte mogen wachten

22 juni 2019 om 16:18
Bezoekers van de Opera op de Parade komen vroeg voor een goeie plek en maken het dan gezellig. Foto: Tom van den Oetelaar
Bezoekers van de Opera op de Parade komen vroeg voor een goeie plek en maken het dan gezellig. Foto: Tom van den Oetelaar
Tropische temperaturen of niet, de fanatieke liefhebbers van Opera op de Parade, willen uren van te voren al een goed plaatsje bemachtigen op de Bossche Parade. Maar, de organisatie houdt het plein vanwege de hitte dinsdag tot 18.00 uur gesloten. Dat betekent een streep door de jaarlijkse traditie van veel bezoekers. Voor woensdag (Opera voor Kids) en donderdag (Opera singalong) bekijkt de organisatie nog of er hittemaatregelen moeten worden genomen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

In de vroege middag komen normaal de picknickmanden met lekkers en drankjes tevoorschijn als het weer Opera op de Parade is. De klapstoeltjes worden dan geïnstalleerd en er vinden spontane reünietjes plaats van jaarlijkse bezoekers. Deze gezelligheid moeten de liefhebbers nu missen omdat de organisatie de Parade tot de avond afsluit.

Wachten op privacy instellingen...

Dit besluit kan rekenen op teleurstelling en kritiek op Facebook. Sommigen vinden dat bezoekers zelf moeten weten of ze uren in de hitte willen zitten. Anderen hebben speciaal voor dit uitje, omdat het dus in de middag met de nodige voorpret begint, vrijgenomen. Dit pleziertje wordt hun nu door de neus geboord, vinden ze.

 

De kritiek op de warmtemaatregelen zorgden ervoor dat de organisatie het nodig vond om nog meer tekst en uitleg te geven . Om 20.00 uur dinsdag begint jaarlijks de Opera op de Parade, die altijd gratis toegankelijk. is. Het is de dertiende keer dat is evenement wordt gehouden. Deze keer wordt Jacques Offenbachs opera 'Fantasio' opgevoerd.

Wachten op privacy instellingen...

Omroep Brabant zendt donderdagavond, 27 juni, de Opera op de Parade uit.

Wachten op privacy instellingen...