Hondje vastgebonden aan boom achtergelaten, lijkt sprekend op beestje dat op Marktplaats stond

HEEZE - In het Leenderbos bij Heeze hebben boswachters een hond aangetroffen die vastgebonden was een boom. Zijn baasje is nog niet bekend, hoewel er een paar dagen voor de vondst een hondje op Marktplaats stond dat er sprekend op lijkt.

De hond werd maandagmiddag gevonden. Het is een ongecastreerde reu zonder chip, die op het moment van vinden een blauw met grijs tuigje droeg. Het beestje is opgevangen in Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven. Het is niet duidelijk hoe lang het beestje al stond te wachten op hulp.

Te koop
Op onder andere Marktplaats en Facebook circuleren advertenties van een hond die er, op zijn minst, sprekend op lijkt. Mogelijk zijn nepprofielen gebruikt bij het plaatsen van de advertenties, die allemaal zijn verlopen of verwijderd.

De politie onderzoekt de zaak. Een bron vertelde aan Omroep Brabant dat het hondje oorspronkelijk uit Roosendaal komt. De eigenaresse besloot door gezondheidsproblemen afstand te doen van het hondje. Zo kwam het dier op Marktplaats en later in de regio Eindhoven terecht.

Dit hondje stond op Marktplaats
Meer over dit onderwerp:
HEEZE HONDEN LEENDERBOS MARKTPLAATS